Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Gökçeada Meslek Yüksekokulu

2017-2018 Akademik Yılı Güz Yarıyılı Kayıt Yenileme İşlemleri.

2017-2018 Akademik Yılı Güz Yarıyılı Kayıt Yenileme İşlemleri.

1. 2017-2018 Akademik Yılı Güz Yarıyılı Kayıt Yenileme İşlemleri 11-15 Eylül 2017 tarihleri arasında yapılacaktır.

2. Katkı Payı (harç) ve Öğretim Ücretleri, yukarıda belirtilen tarihler arasında herhangi bir Ziraat Bankası ATM'si veya internet şubesi aracılığıyla öğrenci numarası ile yatırılacaktır. İkinci bir üniversiteye kayıtlı öğrenciler de katkı payı yatıracaktır. 2017-2018 Öğretim Yılı Katkı Payı ve Öğrenim Ücretleri için tıklayınız.

3. Normal öğretim süresini okuyan örgün öğretim öğrencileri katkı payı yatırmayacaklardır. Bu öğrencilerin banka işlemleri bulunmadığından belirtilen tarihler arasında Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS) üzerinden kayıt yenileme işlemlerini yapacaklardır.

4. 2017 kayıtlıların ders seçimleri program danışmanlarınca yapılacaktır. Sadece katkı payı yatırması gerekenlerin (İkinci öğretimler) ilgili tarihlerde katkı paylarını yatırmaları yeretlidir. Ders seçim işlemleri konusunda OBS üzerinden herhangi bir işlem yapmalarına gerek yoktur. 

5. Kayıt yenileme ve ders seçimleri öğrencinin sorumluluğundadır. 18-22 Eylül 2017 tarihlerinde danışman onayları öğrenci tarafından alınmalıdır.

6. Alttan dersi olanlar öncelikle alttan almaları gereken dersleri sonra o dönemde alamaları gereken dersleri seçeceklerdir. DS'li dersler için ders çakışması olursa öncelikle altan alamaları gereken ders (DS'li olan ders) seçilecektir. Diğer çakışan ders 2018-2019 akademik yılında alınacaktır. Bir dönemde alınabilecek maksimum AKTS 42 dir. Bu kredinin üzerinde ders alınamamaktadır. 

7. Alttan dersler dışında seçmeniz gereken dersleri haftalık ders programlarından takip edip o programdaki ders kodlarıyla seçmelisiniz. 2017-2018 Akademik Yılı Güz Yarıyılı haftalık ders programlarına ulaşmak için tıklayınız.

8. 2013 ve öncesi kayıtlı öğrencilerimiz ders seçimlerinde, transcriptlerinde bulunan ders kodlu dersleri seçmelidirler. 14 ile başlayan kodlu dersleri alamazlar. Ders kodu değişmiş yada kapanan dersler için ders seçim ekranında ders gözükmüyorsa optik form doldurulması gerekecektir. Ders seçimlerinde hataya düşmemeleri için program danışmanıyla birlikte ders seçmeleri daha uygun olacaktır.