Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Gökçeada Meslek Yüksekokulu

2018 - 2019 Akademik Yılı Güz Yarıyılı Ders Kayıtları.

2018 - 2019 Akademik Yılı Güz Yarıyılı Ders Kayıtları

  1. Ders kayıtlarından öğrenciler sorumludur. Ders Kayıtları (Kayıt Yenileme İşlemleri) 10-14 Eylül 2018 tarihleri arasında öğrenci bilgi sistemi üzerinden (https://ubys.comu.edu.tr) bizzat öğrencilerimiz tarafından yapılacaktır. Ders kaydı yapmayan öğrencilerimiz derslere giremezler ve öğrencilik haklarından yararlanamazlar.
  2. Ders kayıtları yukarıda belirtilen tarihlerde öğrenci tarafından yapıldıktan sonra 17-21 Eylül 2018 tarihlerinde danışman öğretim elemanınızdan kayıt onayı almanız gerekmektedir. Kayıt sırasında ve sonunda sorunla karşılaşırsanız, bir bilgiye ihtiyacınız olursa ders seçim ekranında danışman öğretim elemanınız görünmektedir. Danışman öğretim elemanınızla iletişime geçebilirsiniz.
  3. Ders kaydı için öncelikle katkı payı (harç ücreti) yatırmanız gerekiyorsa (aynı anda birden fazla üniversite okuyorsanız, ikinci öğretimseniz, normal döneminizde mezun olamamışsanız) herhangi bir T.C. Ziraat Bankası şubesine gidip, (ATM ve internet bankacılığı yoluylada yatırılabilir.) ücretinizi yatırınız. Katkı payları için tıklayınız.
  4. Bu yıl ilk defa eğitime başlayacak öğrencilerimiz web sitemizde haftalık ders programları duyurusunda verilen derslerin tamamını seçmelidir. Ders kodu olarak başında 14 ile başlamayan HİT, İŞY, DIT, TOİ ile başlayan kodlu dersleri seçmelidirler.
  5. İkinci sınıf ve uzatmalı öğrencilerimiz alttan aldıkları ve 14 ile başlayan kodlu bu yıl alacakları dersleri seçmelidirler. Bu dersler haftalık ders programında sınıflar bazında duyurulmuştur. Bu öğrencilerimizin alttan aldıkları ders AKTS'si 42 yi geçerse alması gereken yeni bazı dersleri alamayacaklardır. Bu dersler bir sonraki yıl alınacaktır.
  6.  Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS) giriş parolasını unutan öğrenciler, yeni parolalarını Yüksekokulumuz Öğrenci İşleri Bürosuna şahsen başvurarak temin edebilirler.