Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Gökçeada Meslek Yüksekokulu

2014 Mezuniyet Töreni.
Gökçeada Meslek Yüksekokulu Mezuniyet Töreni Gerçekleşti.

55-vrrb-r1.jpg

Gökçeada Meslek Yüksekokulu Mezuniyet Töreni Yüksekokul yerleşkesinde gerçekleştirildi. Törene Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, Gökçeada Protokolü'nün yanı sıra akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende YÖK Araştırmacı Desteği ile ABD'de bulunan Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Erkul'un mesajı okundu.

''Sizlerden binlerce kilometre uzaktan mezuniyet sevincini paylaşmak ve kalpten aranızda olmak istedim. Mezun olmak; ''Amaçları Olan Gençler'' için yeni bir başlangıçtır. Biz sizleri ÇOMÜ olarak mesleğe üst öğretime ve hayata hazırladık. Sizler nitelikli işgücü olarak bundan sonra kamuda, özel sektörde ve belkide yurt dışında çeşitli roller üstleneceksiniz. Bu durum sizin çalışma disiplininize, hazır oluşunuza ve girişimciliğinize bağlıdır. Bahtınız ve yolunuz açık olsun.''

Mezun öğrenciler adına konuşma yapan Dış Ticaret Bölümü Öğrencisi Servet Ağar; ''Öncelikle bizleri dört sene boyunca destekleyen ailemize, tüm hocalarımıza ve okul çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Türkiye'nin en batısındaki dünyanın en güzel üniversitesinin öğrencileri bugün mezun oluyor. Öğrencilik yıllarımız düşünülenin aksine hiç kolay geçmedi. Ne yurdumuz vardı ne doğalgazımız. Adanın zorlu şartları, zor sınavlar, uzun soluklu projeler ile geçirdik öğrencilik yıllarımızı. Tüm bu zorluklara rağmen geriye dönüp baktığımızda şanslı olduğumuzu görüyorum. İyi ki ÇOMÜ'lüyüz, iyi ki Gökçeada MYO'luyuz. Kendimizi adalı olarak hissetmeye başlamışken, şimdi ayrılıyoruz. Çünkü veda vakti geldi. Bütün arkadaşlarıma bundan sonra ki hayatlarında başarılar diliyorum ''dedi.

Gökçeada Meslek Yüksekokulu Müdür Vekili Öğr. Gör. Hakan Genç konuşmasında ''Bugün ortak bir sevinci paylaşmak için toplanmış bulunmaktayız. Çanakkale Onsekiz Mart üniversitesine iyi bilim, iyi eğitim, iyi gelecek ve dünyanın en güzel üniversitesi sloganlarıyla geldiniz. 2014 mezunları olarak sizleri iyi bir geleceğe uğurlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ancak bu sevincin arkasında bir hüzün de yatmakta. Bizler sizlerden, sizler bizlerden, arkadaşlarınızdan ve Kuzu Limanı'na ilk geldiğinizde hayal kırıklığına uğrasanız da kısa sürede çok sevdiğiniz Gökçeada'dan ayrılıyorsunuz. Sizlere ömür boyu başarı ve mutluluklar diliyoruz'' dedi.

Gökçeada Belediyesi Başkanı Ünal Çetin ise konuşmasında ''Değerli hocalarımız, sevgili öğrenciler ve değerli veliler hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Bundan sonraki meslek yaşamınızda ne işle meşgul olursanız olun işinizi daima en iyi ve en dürüst şekilde yapın'' dedi. 

Konuşmaların ardından mezun öğrencilere tek tek diplomaları verildi. Belgelerin verilmesinden sonra keplerini atan öğrenciler aileleri ve hocaları ile hatıra fotoğrafı çekildiler. Mezuniyet töreni çeşitli ikramların sunulmasıyla son buldu.