Ara Güler fotoğraflarıyla anıldı.

Ara Güler fotoğraflarıyla anıldı

Dünyaca ünlü foto muhabiri Ara Gürel, 90 yaşında hayata veda etti. Dali’den Picasso’ya Hitchcock’tan Churchill’e kadar birçok ünlü ismin fotoğrafını çeken, fotoğrafın efsane ismi Güler, arkasında 2 milyonu aşkın fotoğraf karesi bıraktı.

Türkiye’de yaratıcı fotoğrafçılığın uluslararası alanda ün kazanmış en önemli temsilcisi Ara Güler Gökçeada Meslek Yüksekokulu ‘nda düzenlenen bir etkinlikte anıldı.

Yüksekokulumuz Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı son sınıf öğrencileri tarafından 19 Şubat Çarşamba günü GMYO Çok Amaçlı Salon’da gerçekleştirilen etkinlikte, Ara Güler’in 90 yıllık çarpıcı yaşam öyküsü ekranlara yansıtıldı.

Öğrencilerin ve öğretim elemanlarının katıldığı etkinlikte Ara Güler’in lise yıllarında babasının hediye ettiği ilk 35 milimlik film makinesini ve bir fotoğraf makinesi alıp Yeni İstanbul gazetesinde 'foto muhabiri' olarak işe girmesiyle başlayan uzun hayat hikâyesi, bizzat onunla birlikte çalışmış ya da onun başarılarına tanıklık etmiş kişilerin ağzından izleyicilere aktarıldı.

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı öğrencileri Seda H. Ağdaş, Büşra Bozdağlı, İsranur Kurt’un sunuculuk yaptığı, teknik düzenlemesini İris Mansuroğlu’nun üstlendiği toplantı büyük beğeni topladı.

Pazarlama ve Reklamcılık Bölümü Başkanı Öğr. Gör. Rıdvan Varlı “Ara Güler, bütün dünyayı gezerek röportajlar yaptı ve bunları Magnum ajansı ile dünyaya duyurdu. Bu arada, Winston Churchill, Indira Gandi, John Berger, Bertrand Russel, Bill Brandt, Alfred Hitchcock, Ansel Adams, Imogen Cunningham, Salvador Dali, Picasso gibi birçok ünlü kişi ile roportajlar yapmış ve fotoğraflarını çekmiştir. Milyonlarca insan dünyayı onun gözünden görmüştür. Ara Güler, Türk fotoğrafının ustalarından birisi olarak dünya fotoğraf tarihinde seçkin bir yere sahiptir. Onu saygıyla anıyoruz” dedi.

Yaşamı boyunca çok sayıda uluslararası ödül kazanmış, yayınlanmış birçok kitabı bulunan Ara Güler’in yaşarken söylediği şu sözler onu sevenleri için ilham kaynağı olmaya devam edecek: “Yaşam bize verilmiş boş bir film; her karesini mükemmel bir şekilde doldurmaya çalışın”