Gökçeada Meslek Yüksekokulu'nda Oryantasyon Eğitimi Gerçekleştirildi.

2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Gökçeada Meslek Yüksekokulu'na yeni kayıt yaptıran öğrenciler için Oryantasyon Programı düzenlendi. Öğrencilerin akademik ve sosyal hayata kolay uyum sağlamaları yanında; eğitim ve öğretime yönelik bilgilendirmenin yapıldığı bu etkinliğe Yüksekokul Müdürü Öğretim Görevlisi Erkan Bil, öğretim elemanları ve birinci sınıf öğrencileri katıldı.

Açılış konuşmasında; öncelikle ÇOMÜ, Gökçeada MYO ve Gökçeada hakkında bilgi veren Gökçeada Meslek Yükseokulu Müdürü Erkan Bil daha sonra konuşmasında; ''Meslek Yüksek Okulumuz ÇOMÜ'de açılan ilk Meslek Yüksekokullarından birisidir. Kurumsallaşmış bir yapıya sahip okulumuzda öğrenci odaklı bir eğitim ve öğretim ilke edinerek onların meslekte ve hayatta başarılı, donanımlı, kendilerini gerçekleştirecek vasıflara sahip olmalarını arzuluyor, bunun için tüm personelimizle özverili bir biçimde çalışıyoruz. Çünkü öğrencilerimizin başarısını önemsiyoruz, onların sadece meslek sahibi olmalarını değil; sosyal hayatta da ''üniversiteli'' olabilme yetkinliğine ulaşabilmiş birer birey olmasını planlıyor ve gayretlerimizi bu yönde harcıyoruz'' dedi.

Programın ikinci kısmında ise Bölüm Başkanları tarafından kendi bölümlerini tanıtıcı konuşmalar yapıldı, eğitim öğretimin işleyişi ve akademik hayatla ilgili çeşitli bilgiler verildi.

İkinci sınıf öğrencilerinin; ada yaşamı, sosyal yaşam, sosyal ve kültürel etkinlikler hakkında bilgi verdikleri ve soruları yanıtladıkları bölüm ise küçük bir forum olarak programın üçüncü kısmını oluşturdu.

2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında birinci sınıfa kayıt yaptıran toplam 248 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen oryantasyon programı öğrencilerimizden oluşan müzik grubunun konseriyle son buldu.