8 Mart Dünya Kadınlar Günü Gökçeada’da Coşkuyla Kutlandı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Gökçeada’da Coşkuyla Kutlandı

Kadının müdahil olmadığı, kafasında yer bulmadığı, hiçbir sosyo-kültürel ve toplumsal hareket başarıyı yakalayamaz.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, Gökçeada Meslek Yüksekokulu Öğrenci Topluluğu ve Genç Liderler Topluluğu tarafından düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Gökçeada Meslek Yüksekokulu Öğrenci Temsilcisi Mustafa Tarcan etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada “Kadının müdahil olmadığı, kafasında yer bulmadığı, hiçbir sosyo-kültürel ve toplumsal hareket başarıyı yakalayamaz” dedi.

Günün anlam ve önemini anlatan slayt gösterisiyle devam eden etkinlikte, öğrencilerin okuduğu şiir dinletisi duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu. Kadın erkek ilişkilerini anlatan skeç büyük beğeni toplarken, Müzik Kulübü öğrencilerinin konseri ise sık sık alkışlarla kesildi.

8 Mart Perşembe günü Gökçeada Çok Amaçlı Toplantı Salonu’nda düzenlenen etkinlik aynı günün akşamı Gökçeada halkı için bir kez daha tekrarlandı. Siyasi parti temsilcileri, Gökçeada Müftüsü ve birçok sivil toplum kuruluşunun katıldığı etkinliklere Gökçeadalılar da büyük ilgi gösterdi.