Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Gökçeada Meslek Yüksekokulu

Gökçeada Meslek Yüksekokulu Çanakkale Şehitlik ve Kültür Gezisi

Gökçeada Meslek Yüksekokulu Çanakkale Şehitlik ve Kültür Gezisi

Cumhuriyetimizin 100. yıl etkinlikleri çerçevesinde Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Gökçeada Meslek Yüksekokulu ev sahipliğinde, Gökçeada Uygulamaları Bilimler Yüksekokulu ve Gelibolu Piri Reis Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin de katılımıyla, 3 Kasım 2023 tarihinde Çanakkale Şehitlik ve Kültür Gezisi düzenlendi. Merkeze bağlı birimlerde öğrenim gören öğrencilerin birbirleriyle tanışıp birlikte hareket etmesi amacıyla organize edilen geziye rehberler eşliğinde 135 kişilik bir grupla katılım sağlandı.

Çanakkale ve Tarihi Gelibolu Yarımadası'nı daha yakından tanıtmak amacıyla düzenlenen gezi, gençlerin Çanakkale Zaferi’nin nasıl kazanıldığını, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları hangi büyük mücadelelerin sonunda bu topraklardan büyük bir zafer çıkardığını, Mehmetçiğimizin hangi şartlarda Çanakkale'yi geçilmez yaptığını ve Cumhuriyet'imize nasıl kavuştuğumuzu anlama yönüyle farkındalığı artırmak ve bilinçlerin gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla düzenlendi.

Kilitbahir Kalesi, Rumeli Mecidiye Tabyası, Seyit Onbaşı Anıtı, Şahindere Şehitliği, Çanakkale Şehitler Abidesi ve çevresindeki alanları ziyaretin ardından Seddülbahir Kalesi İlk Şehitler Anıtı’nda 3 Kasım 1914 tarihinde, Seddülbahir Kalesi’nde bulunan cephaneliğin patlaması sonucu şehit düşen ve Çanakkale Savaşlarının ilk şehitleri olan askerlerimizi yad etmek için yapılan anma programına katılım sağlandı. Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Biçen ve Şehit babası Ramazan Kaşıkçı’ nın katıldığı anma programda şehit yakınları, gaziler ve öğrencilerimiz saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından İlk Şehitler Kabristanına karanfil bırakılmasıyla sona erdi.

Çanakkale Savaşlarının yaşandığı alanları rehberler eşliğinde ziyaret eden öğrencilerimiz, Çanakkale Zaferi’nin yaşandığı alanları yakından görme ve Çanakkale Ruhunu yaşama fırsatı buldukları için oldukça memnun ve gururlu olduklarını ifade ettiler.