Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Gökçeada Meslek Yüksekokulu

Gökçeada Meslek Yüksekokulu Öğrencilerinden Kan Bağışı.

Gökçeada Meslek Yüksekokulu Öğrencilerinden Kan Bağışı

Tek kaynağı insan metabolizması olan kan ve kan ürünlerinin güvenli bir şekilde bağışçılardan karşılanması ve gerekli işlemlerin ardından güvenli bir şekilde, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere hastenelerin tansfüzyon merkezlerine ulaştırılmasını en önemli faaliyetleri arasında değerlendirenTürk Kızılayı’nın bu yöndeki faaliyetleri aralıksız olarak devam ediyor.

Gençlerin Kızılayın sistemi içerisine katılımlarının sağlanması ve genç gönüllülüğün artırılmasına yönelik çabaları yeni dönemin öncelikli hedefleri arasında değerlendiren Türk Kızılayı’na bir destek de Gökçeada’dan geldi.

Türk Kızılayı Çanakkale Şubesi’nde görevli Dr. Fatih Atsay ve üç hemşireden oluşan bir sağlık ekibi kontrolünde 3 Nisan Salı günü Gökçeada Meslek Yüksekokulu binasında yapılan kan alma işmemi sonunda toplam 40 ünite kan toplandı.

2016-2020 Stratejik Planı döneminde kan hizmetleri standartlarını, dünyadaki standartların üzerine çıkarılarak, model alınan bir yapı haline getirilmesi ve ülkemizin kan ihtiyacının tamamının Güvenli Kan Temini Programı ile karşılanmasını hedefleyen Türk Kızılayı’nın bu yöndeki çalışmalarına Gökçeada Meslek Yüksekokulu olarak başarılar dileriz.