Yüksekokul öğrencilerimiz Güney Marmara Kalkınma Ajansı tarafından düzenlenen ITC Trade Map Veri Tabanı Eğitim Seminerine katıldı.

Yüksekokulumuz Dış Ticaret Programı öğrencileri, 21 Aralık Çarşamba günü Öğr. Gör. Gülay Keskin danışmanlığında Çanakkale İl Özel İdare binası İl Genel Meclisi Salonunda düzenlenen ‘Hedef Pazar Seçimi’ konulu eğitim seminerine katıldı. Seminere katılan öğrencilere Güney Marmara Kalkınma Ajansı onaylı sertifika sunuldu.

ITC Trade Mep Veri Tabanı nedir?

Dış ticarette hedef pazar ve hedef ülke belirlenirken kullanılan en önemli araçlardan biri, tüm dünyada ülkelerin ticaret verilerini, detaylı ihracat ve ithalat bilgilerini içeren ITC TR’de Map veri tabanıdır.

Bu uygulama tüm dünyada firmalara pazar seçimi ve mevcut pazarların analizleri hakkında detaylı bilgi sağlamakta, çeşitli pazarlarda rekabet koşullarını çok çeşitli parametrelerle sorgulama imkânı sağlamaktadır.