Gökçeada MYO'da şiir dinletisi.

Gökçeada MYO'da şiir dinletisi

Gökçeada Meslek Yüksekokulu’nda, şiir dinletisi düzenlendi. Gökçeada MYO Çok Amaçlı Toplantı Salonu’nda 13 Aralık Cuma günü gerçekleştirilen şiir dinletisinde, öğrenciler beğenilen şiirleri seslendirdi.

Koordinatörlüğünü Öğr. Gör. Gülay Keskin’in yaptığı şiir dinletisinde Gökçeada Meslek yüksekokulu öğrencilerinden Ahmet Cengiz, Kadir Yumurtacı, Haydar Sivri, Simgenur Nalça, Filiz Er, Mustafa Altıparmak, Nur Ergül, Emine Aydın, Tolga Taşkıran, İrem Ayyıldız, Gökçeada Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu öğrencilerinden Sude Çetinkaya, Yunus Emre Baş, Fatma Baştar, Şevket Safa, Türk ve dünya edebiyatının tanınmış şairlerinin şiirlerini seslendirdiler.

Öğr. Gör. Gülay Keskin, toplantının açılışında yaptığı konuşmada “Edebi türlerin en eskisi olan şiir, insanlık tarihi boyunca duygu, düşünce ve hayalleri etkili biçimde anlatmanın bir yolu olmuştur” dedi. Şiirin edebî bir tür olarak en önemli özelliğinin özel bir anlatım diline sahip olduğunu belirten Öğr. Gör. Gülay Keskin, ‘Ahenkli bir ses akışı’ ve ‘duygu yoğunluğunu öne çıkaran söyleyiş’ gibi özellikler, şiiri diğer edebî türlerden farlı kılar. Bugün bir kez daha şiirin bu olağanüstü gücüne tanıklık edeceğiz” diye konuştu.

Yaşama dair “Şiir dinletisi” adıyla düzenlenen etkinlik, öğrenciler ve akademik personeller tarafından ilgiyle izlendi.