Kariyer fırsatları sizi bekliyor!

Bir gün bütün hayalleriniz gerçek olabilir.

KAFT İnsan Kaynakları Yöneticisi Gökçe Gökkurt farklı alanlarda kariyer yapmak isteyen gençlere bu alandaki iş fırsatlarını anlatmak ve kişisel gelişim yolculuklarında rehberlik etmek amacıyla Gökçeada Meslek Yüksekokulu öğrencileriyle bir araya geldi.

Gökçeada Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr.Gör. Gülay Keskin’in moderatörlüğünde 15 Haziran Salı günü saat 14:00’de yapılan ‘Kariyer ve İş Yaşamı’ konulu söyleşi toplantısı öğrencilerin yanı sıra akademik ve idari personelin de büyük ilgi gösterdiği toplantı geniş katılımlı bir toplantı olarak gerçekleşti.

Üniversite öğrencileri ve yeni mezunların kariyer planlama sürecini doğru yapılandırmaları ve gerçekçi hedefler belirlemelerini sağlamak amacıyla düzenlenen ve online olarak gerçekleştirilen toplantıda; İşe alım, yeni işe alınan çalışanların adaptasyon sürecinin yönetimi, performans yönetimi, iş ilişkilerinin yönetimi, çalışanlar için sağlık ve güvenlik şartlarının sağlanması, şirketin temel değerlerinin ve kültürünün korunması, çalışan motivasyonunun sağlanması konularında öğrencilere bilgiler verildi.

Değişen piyasalar ve ekonomik şartlar içinde kariyerine yön vermek, iş hayatında kalıcı başarılar elde etmek isteyen herkesin bu süreci başarıyla yönetmeyi öğrenmesi gerektiğini belirten Gökçe Gökkurt, “İyi eğitimli, iş gereklerine uygun bilgi ve becerilerle donanmış ve kendini sürekli yenileyen iş görenler diğerlerine göre daha avantajlı olacaklardır” dedi.

İşsizlik rakamlarının hızla artması, yapay zeka ve robotlar hızla insanların yerini almaya başlaması gibi faktörlerin gençleri endişelendirdiğini belirten Gökçe Gökkurt, “İş dünyasını çevreleyen değişim, teknolojik gelişmeler nitelikli işgücünü olan gereksinimi daha da artırmıştır. Bugünün gençleri yarının iş görenleri olarak sizler eğer, kariyer hedeflerinizi iyi planlar, işlerin gerektirdiği bilgi ve becerilerle donanırsanız bir gün bütün hayallerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Kariyer fırsatları sizi bekliyor” diye gençlere seslendi.

KAFT İnsan Kaynakları yöneticisi Gökçe Gökkurt, bir izleyiciden yönelttiği, “Coronavirüs salgını nedeniyle birçok sektörde çalışanlar işlerini dijital bir ortamda yapmak zorunda kaldı. Bu durum gelecekte de devam edebilir mi” şekildeki sorusunu ise “Bilgi ve iletişim teknolojilerinin gelişmesinin etkisiyle ‘uzaktan çalışma programları’ olarak adlandırılan iş yapma biçimi zaten çalışma hayatının bir parçası haline gelmiştir. Coronavirüs salgını nedeniyle bu uygulamanın daha da yaygınlaştığını görüyoruz. Pandemi döneminden sonra da bu değişim sürecinin devam edeceğini tahmin ediyoruz. Çalışma hayatına yeni başlayacak olanlar ve tüm çalışanlar dijital dünyanın dayattığı bu gerçeğe uygun hareket etmek zorundadırlar” şeklinde yanıtladı.

Toplantının kapanış konuşmasını yapan Gökçeada Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Gülay Keskin, “Yüksekokulu tarihinde dijital ortamda yapılan ilk toplantı olma özelliği taşıyan bu toplantı için başta KAFT İnsan Kaynakları yöneticisi Gökçe Gökkurt ve tüm katılımcılara teşekkür ederim. Öğrencilerimize de gelecek çalışma hayatında başarılar dilerim. “ diye konuştu.