Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Gökçeada Meslek Yüksekokulu

Gökçeada Meslek Yüksekokulu yönetimi öğrencileriyle buluştu.

Gökçeada Meslek Yüksekokulu yönetimi öğrencileriyle buluştu

Yükseköğrenim için hazır mısınız?

Gökçeada Meslek Yüksekokulu öğrenci oryantasyon programı 23 Eylül 2019 Pazartesi günü Gökçeada Çok Amaçlı Toplantı Salonu’nda düzenlenen bir toplantıda öğrencilere tanıtıldı.

2019-2020 Eğitim ve Öğretim Yılında Üniversiteye yeni başlayan öğrencilere yaşamlarındaki bu yeni ortam ve koşullara uyum sağlamalarına yardımcı olmak amacıyla düzenlenen toplantıya; Gökçeada Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Erkan Bil, öğretim elamanları ve üniversite öğrenimine yeni başlayan çok sayıda öğrenci katıldı.

Gökçeada Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Erkan Bil toplantının açılışında yaptığı konuşmada, “Günümüzde üniversite gençliği ve bu gençliğin karşılaştığı sorunlar üzerinde durulması gereken önemli bir konudur. Üniversiteyi kazanıp üniversiteye ilk kez ayak basan öğrenciler çeşitli sorunlar yaşamaktadırlar. Bunların başında çevreye uyum, alıştırma-oryantasyon sorunları gelmektedir. Yüksekokulumuzda alıştırma-oryantasyon niteliğindeki hizmetler büyük bir titizlikle yerine getirilecektir” dedi.

Oryantasyon programı uygulanan öğrencilerin üniversiteye uyum düzeylerinde önemli bir fark gözlendiğini belirten Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Gülay Keskin ise “Oryantasyon- alıştırma programı, bütün faaliyetleri ayrıntıları ile hazırlanmış sürekli ve çeşitli etkinlikleri içeren ve tüm yeni öğrencilere ulaşabilen ve aynı zamanda okuldaki diğer öğrencilerin desteğini de içeren bir program olmalıdır” diye konuştu.

Yüksek öğretim kurumlarında geçerli yönetmelikler hakkında yeterli bilgi sahibi olmanın Üniversiteye yeni başlayan öğrencilere büyük avantajlar sağladığına dikkat çeken Yüksekokul Sekreteri Erol Kaymak öğrencilere ders kaydı ve derslere devam, sınavlar ve sınav sonuçlarının ilanı, notlarda maddi hata ve not düzeltme, kayıt dondurma ve hakların saklı tutulması, yatay geçişler ve staj yönetmelikleri hakkında öğrencilere ayrıntılı bilgi verdi.

Gökçeada’yı tanıtan kısa film gösterimiyle devam eden toplantıda Öğr. Gör. Emre Can Akın’ın Gökçeada’da düzenlenebilecek çeşitli etkinlikler hakkında yaptığı konuşma öğrenciler tarafından ilgiyle izlendi. Gökçeada’nın birçok spor dalı için ideal bir ortama sahip olduğunu belirten Akın, öğrencileri bisiklet, rüzgâr sörfü, futbol, voleybol, basketbol ve su altı sporları alanında düzenlenecek etkinliklere katılmaya davet etti.

Gökçeada Meslek Yüksekokulu’nda halen eğitim ve öğretimin devam ettiği bölümlerin tanıtımının yapıldığı toplantı, bölüm başkanlarının bölümün ve bölüme bağlı birimlerin eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetleri hakkında yaptığı konuşmalarla sona erdi.