Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Gökçeada Meslek Yüksekokulu

İŞKUR İŞ KULÜBÜ’NDEN GMYO ÖĞRENCİLERİNE EĞİTİM

Bu kulüpte çok iş var!

İŞKUR İŞ KULÜBÜ’NDEN GMYO ÖĞRENCİLERİNE EĞİTİM

Üniversite öğrencilerinin iş hayatına adım atmaları, iş arama ve kendilerini geliştirme çabalarında destek sağlamak amacıyla İŞKUR Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen İş Kulübü eğitim programı 30 Eylül - 2 Ekim tarihleri arasında Gökçeada Meslek Yüksekokulu Seminer salonunda gerçekleştirildi.

İşgücü piyasasında dezavantajlı konumda bulunan; kadınlar, engelliler, gençler, uzun süreli işsizler, sosyal yardım yararlanıcıları gibi kişilerin mümkün olan en iyi işe girmelerini hedefleyen eğitim programı ile katılımcılara iş arama motivasyonu kazandırılması, çalışmak isteyen herkese göre bir iş olduğu fikrinin kişilerde oluşturulması, iş arama kanallarının gösterilmesi ve kişilerin özgüveninin yükseltilmesine yönelik çalışmalar yapıldı.

Katılımcı bireyler arasında sosyal etkileşim sağlayan, bireylerin iş arama ve kendilerini geliştirme çabalarında gerekli motivasyonu ve dinamizmi etkin bir şekilde uygulamaya yönelik işbirlikçi faaliyetler dizisi olarak tasarlanan İş Kulübü projesi ile katılımcılara, hangi yollarla iş arayabilecekleri, iyi bir özgeçmişin nasıl hazırlanacağı, iş görüşmelerinde nasıl davranmaları gerektiği, işe kabul edilmeleri için küçük ama önemli detayları, alanında tecrübeli iş ve meslek danışmanlarından öğrenmeleri amaçlanıyor.

İş Kulübü İş ve Meslek Danışmanı Salih Ersoy tarafından verilen eğitim ile katılımcıların kendi kişisel ve mesleki becerilerini ve yetenekleri keşfetmeleri ve buna yönelik hedef belirlemeleri, çalışmak isteyen herkese göre bir iş bulunduğu, o işe girebilmek için neler yapılması gerektiği yönünde yol gösterici çalışmalar yapıldı.

İş Kulübü eğitiminin, iş arama sürecini profesyonel olarak yönetmek isteyenlerin alması gereken bir eğitim olduğunu belirten Salih Ersoy, “ İş hayatı için kişilik analizi (kendini tanıma), iş arama araçları, CV Hazırlama, Mülakat Teknikleri, Beden Dili ve İletişim Becerileri başlıklarında verilen eğitimlerle kişiler iş başvurularında karşılaşacakları engelleri daha kolay aşabiliyorlar. Eğitimin aynı zamanda çeşitli oyunlar ve simülasyonlar içermesi daha zevkli ve daha öğretici bir eğitim ortamı yaratılmasını sağlıyor. İŞKUR onaylı sertifika verilmesi ve tüm bunların ücretsiz olması ise eğitime talebi artıran nedenler oluyor.” dedi.

İşsizliğin hem ekonomik anlamda hem de sosyal (toplumsal) anlamda birçok sorunu da beraberinde getirdiğine dikkat çeken Pazarlama ve Reklamcılak Bülüm Başkanı Öğr. Gör. Rıdvan Varlı da sertifika töreninde yaptığı konuşmada “uzun süreli işsizlik, psikolojik ve sağlık problemleri, toplumsal yalnızlaştırma, aile gerilimleri gibi sorunları da beraberinde getirdiği gibi, toplumsal huzursuzluklara da sebep olmaktadır. Bu nedenle işsizlikle mücadele ülkemiz açısından çok önemlidir.” diye konuştu

12 kişilik bir öğrenci grubuna verilen ve üç gün devam eden eğitimlerde, hem teorik bilgiler edinen hem de bu bilgileri uygulayarak pekiştiren öğrencilere sertifika verildi.